НАВЧАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ 2022/2023 Н.Р./ПРОГРАМИ ФАКУЛЬТАТИВІВ, СПЕЦКУРСІВ, КУРСІВ/

Відповідно до Листа МОН від 02.08.2022 № 1/8794-22 “Щодо діяльності психологічної служби у системі освіти в 2022/2023 навчальному році”

Навчальна діяльність – форма активного співробітництва, що спрямована на удосконалення, розвиток, формування особистості.

Форми реалізації навчальної діяльності: факультативи, гуртки психологічного та соціально-педагогічного спрямування, викладання навчального матеріалу за програмами курсів за вибором.

З метою стабілізації психоемоційного стану здобувачів освіти та їх налаштування на освітню діяльність фахівцям психологічної служби рекомендовано впроваджувати «годину психолога/соціального педагога» та факультативні курси.

Лист МОН від 04.07.2012 № 1/9-488 “Щодо організації та проведення “години психолога” у загальноосвітніх навчальних закладах”.

Основну увагу при проведені “години психолога” МОН рекомендовано приділяти впровадженню факультативних курсів, спрямованих на збереження і зміцнення психічного здоров’я, завдяки яким відбувається підвищення психологічної культури усіх учасників освітнього процесу.

Програми факультативів, спецкурсів і курсів за вибором розміщено на вебсайті ДНУ «ІМЗО» та на сайті Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області: https://vinps.vn.ua/?p=2040

Навчально-методичні матеріали щодо роботи в умовах війни розміщено на вебсайті ДНУ «ІМЗО»: https://imzo.gov.ua/psyholohichnyj-suprovid-ta-sotsialno- pedahohichna-robota/materialy-dlia-vykorystannia-v-roboti-pid-chas-voiennykh-diy/ та на сайті
Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області: https://vinps.vn.ua/?p=3182
https://vinps.vn.ua/?p=3096

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *