Серпневий психологічний ретрит на Тульчинщині

Психологічна служба є невід’ємною складовою системи освіти, що сприяє розвитку особистісного, інтелектуального та професійного потенціалу суспільства. Особливо важливою стає її роль в умовах війни в Україні, де практичні психологи та соціальні педагоги відіграють ключову роль у підтримці учасників освітнього процесу.

30 серпня 2023 року у селі Тиманівка на території маєтку Шереметьєва за сприяння КУ «ЦПРПП» Тульчинської міської ради, відбулося
засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Тульчинської громади.

Спікерками були методистки Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Вікторія Козачишина та Людмила Адамчук, модераторкою  зустрічі – Оксана Романюк, психолог центру професійного розвитку педпрацівників.

У ході роботи обговорено пріоритетні напрямки роботи психологічної служби у системі освіти на навчальний рік, окреслили можливості психологічної підтримки і супроводу усіх учасників освітнього процесу.

Методистки Центру наголосили на тому, що психологічна служба сучасного закладу освіти як ніколи покликана сприяти покращенню умов для розвитку кожного суб’єкта освітнього процесу, зокрема, здійснювати психологічну підтримку здобувачів освіти з числа внутрішньо переміщених осіб, захисників та захисниць України, дітей, які пережили психотравмуючі події й надавати допомогу учителям, батькам, використовуючи діагностику, корекцію, консультування та проведення просвітницько-профілактичної роботи. Методистами надані фахівцям рекомендації щодо ведення документації, планування діяльності, були розглянуті актуальні методичні матеріали, навчально-методичні посібники, корисні посилання, які знаходяться за електронними покликаннями для використання в роботі з педагогічними колективами, батьками та дітьми в умовах сьогодення. Важливий акцент у роботі засідання був зроблений на психологічно безпечному освітньому середовищі та веденні фахової документації в електронному форматі.

Зустріч завершилася екскурсією маєтком. Цей захід став великим джерелом натхнення для усіх учасників засідання та мотивацією до початку нового навчального року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *