Превенція суїциду в громадах

У рамках українсько-норвезького проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я/ UKR23/ 0016 Institutional Cooperation in the Health Sector» за співпраці Центру психічного здоров’я НаУКМА спільно з Університетською клінікою Акерсхус (Норвегія) та Громадською організацією «Асоціація фахівців з розв’язання конфліктів та соціальної і психологічної підтримки «Слова допомагають» (м. Київ, Україна).

З 19-23 лютого 2023 р. практичний психолог Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області  – Анастасія Нагібіна взяла участь у тренінгу «Превенція суїциду в громадах», для реалізації програми професійної підготовки регіональних тренерів з превенції суїциду у громадах з метою поширення знань і навичок «геткіпінгу» – надання первинної психосоціальної допомоги особам із ризиком самоушкодження і скоєння самогубства.  

Метою проєкта є підвищення обізнаності із профілактики суїциду, що сприятиме посиленню готовності місцевих громад до планування і надання послуг кризової підтримки на локальному рівні, підвищенню ефективності механізму перенаправлення, зміцненню навичок психологічного відновлення та загального рівня життєстійкості у громаді.

Під час заходу розглянуто особливості впровадження вищезазначеного тренінгу з гейткіпінгу, практично та методично опрацьовані матеріали для подальшого впровадження серед фахівців психологічної служби системи освіти Вінницької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *