Всеукраїнський навчальний семінар-тренінг

6 серпня в рамках Всеукраїнського навчального семінару-тренінгу, директором Центру Тетяною Каменщук було проведено сесію для батьків та опікунів дітей /дорослих з важкими формами інвалідності з питання надання послуг для дітей групи ризику та дітей з особливими освітніми потребами в умовах реформи інклюзивної освіти в Україні.

«Забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами на навчання – це пріоритетне завдання на рівні держави – зазначила Тетяна Каменщук. Нові зміни до законодавства сфокусовані на забезпеченні якісної освіти для всіх через доступ до різноманітних послуг, інституцій, центрів та фахівців з різних галузей, щоб надавати послуги дітям та їхнім сім᾿ям відповідно до  потреб. Україна зобов’язалася акумулювати фінансові та людські ресурси й надавати стимули інклюзивним освітнім середовищам, які забезпечуватимуть необхідну підтримку дітям із особливими освітніми потребами (ООП). Ця політична й фінансова підтримка має на меті розширити можливості вчителів у межах інклюзивної освітньої системи за допомогою Стратегії інклюзивної освіти, проект якої є у громадському обговоренні».

Учасники заходу мали можливість висловити свої думки та поділилися цікавими пропозиціями щодо покращення умов для надання якісних послуг їхнім дітям.

Активна реабілітація дітей з інвалідністю на разі прямо пропорційна рівню активності їхніх батьків та опікунів в першу чергу, а вже фахівцям належить реалізація послідовних та професійних заходів для забезпечення якісних послуг.

https://naiu.org.ua/u-vinnytsi-tryvaye-seminar-trening-dlya-batkiv-ta-opikuniv-aktyvna-reabilitatsiya-rol-batkiv-ta-opikuniv/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *