До Міжнародного дня кіно. Підбірка документальних фільмів з соціальної психології.

Матеріал підготовлено до Міжнародного дня кіно


Інформує практичний психолог Центру, Анастасія Куріцина

Перегляд документальних фільмів — це один із методів самоосвіти.
Даний процес сприяє розширенню кругозору, дозволяє збагатити свої знання, подивитися на події під іншим кутом і побачити унікальні моменти життя зафіксовані кінокамерою.

Представляємо Вашій увазі підбірку документальних фільмів у яких розглядають соціально-психологічні явища:

«Я и другие» — науково-популярний фільм, складається з ряду соціально-психологічних експериментів, голос диктора за кадром коментує хід експерименту та реакцію людей. Фільм складається з документальних кадрів психологічних експериментів що проводилися. Експерименти показують закономірності поведінки й діяльності людей, зумовлених фактом їх включення в соціальні групи. Експерименти підготовлені й проведені кандидатом психологічних наук Валерією Мухіна.

«Малыши» — документальний фільм, у якому показується перший рік життя чотирьох дітей з різних країн й крос-культурні особливості розвитку особистості дитини, взаємини та стосунки з людьми, що оточують дітей.

«Эксперимент Аша» — у короткометражному фільмі показано серію досліджень, що демонструють владу конформізму  (зміну в поведінці або думці людини під впливом реального чи уявного тиску з боку іншої людини або групи людей).

«Повинуемость» — фільм змонтований з реальних кадрів відзнятих прихованою камерою, на кадрах якого зафіксовано серію експериментів Стенлі Мілгрема, у фільмі продемонстровано психологічні механізми деструктивної покори легітимному авторитету (особам, наділених офіційною, законною владою).

«Стэнфордский тюремный эксперимент» — експеримент становить психологічне дослідження реакції людини на обмеження свободи, зловживання владою, на умови тюремного життя і на вплив нав’язаної соціальної поведінкової моделі.

Сподіваємося, вище вказані документальні фільми виявляться для вас пізнавальними та сприятимуть професійному та особистісному розвитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *