ЗАТВЕРДЖЕНО ПЛАН ЗАХОДІВ З РЕАЛІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ БЕЗПЕЧНОГО І ЗДОРОВОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В НУШ НА 2021 РІК

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з реалізації Національної стратегії безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі на 2021 рік. Відповідне рішення Уряд ухвалив 23 грудня 2020 року.

Заходи з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі спрямовані на забезпечення: 

здоров’язбережувальної складової шкільної освіти; 
комплексного розвитку фізичної культури та посилення рухової активності дітей; 
здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок;
удосконалення медичного обслуговування учнів та працівників закладів освіти; 
ефективного психологічного забезпечення освітнього процесу; 
підготовки педагогічних працівників до реалізації здоров’язбережувальної складової освіти, піклування про їхнє здоров’я; 
безпечності, доступності та інклюзивності освітнього середовища; 
міжсекторальної взаємодії органів влади та установ, залучення соціальних інституцій до процесів розбудови безпечного і здорового освітнього середовища.

Реалізувати Національну стратегію передбачається протягом 2020-2024 років. На підставі визначених стратегічних цілей та завдань Кабінет Міністрів України щороку затверджує план заходів на поточний рік щодо реалізації Національної стратегії, забезпечує його виконання на засадах відкритості та прозорості, звітує про його виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *