Особливості використання інформаційно-комунікативних технологій в професійній діяльності

20 січня відбувся методичний вебінар на платформі Google-Meet на тему: «Особливості використання Інформаційно-комунікаційних технологій в професійній діяльності працівників психологічної служби. Правила безпечної поведінки в Інтернеті».

До роботи на вебінарі долучилися 32 працівників психологічної служби закладів загальної середньої та дошкільної освіти області.

З організаційно-правових питань у реалізації професійної діяльності виступила Тетяна Каменщук, канд. пед. наук, директор Центру, познайомила з пріоритетними цілями «Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі  на 2021 рік» та обговорила з присутніми алгоритм його виконня.

Заступник директора, Наталя Нечипорук, розповіла про Україно-швейцарський проект «Психічне здоров’я  для України» (Mental Health for Ukraine, MH4U) в рамках якого організовуються навчальні вебінари для педагогічних працівників закладів загальної середньої  та дошкільної освіти, зокрема практичних психологів, працівників ІРЦ щодо  супроводу дітей з особливими освітніми потребами та турботи про психічне  здоров’я дітей під час навчання.

В другій частині заходу були обговоренні правила он-лайн-етикету, поради для батьків з питань правильного використання інтернет-ресурсу дітьми, акцент зроблено на наявності інтернет-загроз, що є негативним явищем в інформаційному просторі.

Безумовно на сьогодні вкрай важливим є вміння практичного психолога та соціального педагога  ефективно використовувати інформаційно-комунікативні технології  в професійній діяльності. Особливої уваги потребує ведення інтернет сторінок кожним фахівцем, при цьому достатньої уваги слід приділити змістовому наповненню, доступності веб-сторінок для користувачів. Такі заходи безперечно забезпечать позитивний імідж не лише установи освіти, а і кожного фахівця служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *