Вітання голови Вінницької районної державної адміністрації з нагоди 30-річчя створення психологічна служба системи освіти

Своє 30-річчя з дня створення 23 квітня святкує психологічна служба системи освіти. Напередодні професійного свята голова Вінницької районної державної адміністрації Віталій Урдзік привітав практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти територіальних громад та вручив Почесні грамоти Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради, та грамоти Вінницької районної державної адміністрації.

«У закладах освіти Вінницького району працює більш як 80 практичних психологів та соціальних педагогів, які продовжують діяльність спрямовану на збереження та зміцнення психічного й фізичного здоров’я як дітей та учнів, так і працюють з педагогами та родинами, – зазначив Віталій Урдзік. Саме ці фахівці відповідають за створення сприятливого соціально-психологічного клімату в школах та садочках, здійснюють різні форми психологічної просвіти та профілактики негативних явищ».

Психологічна служба один із компонентів цілісної системи освіти, яка покликана створювати особливе освітнє середовище в навчальному закладі тим самим стимулюючи особистісний розвиток суб’єктів освітнього процесу, та відповідно є важливою складовою державної системи охорони фізичного й ментального здоров’я громадян України.

Тетяна Каменщук, заступник голови РДА, повідомила, що основною тенденцією у сфері освіти є необхідність створення оптимальних умов, а саме науково-методичних, кадрових, матеріальних, соціальних, психологічних та мотиваційних у закладах освіти з метою розвитку комфортного освітнього простору для дітей та дорослих. Саме тому, пріоритетним є сприяння комплексності та системності у наданні соціальної й психологічної допомоги, доступності психологічних і соціально-педагогічних послуг для всіх учасників освітнього процесу в умовах децентралізації та реформування освіти.

Грамотою за сумлінну працю, професіоналізм і відданість справі, активну участь і вагомий внесок у формуванні інтелектуальних, культурних і моральних якостей покоління що підростає та з нагоди 30-річчя психологічної служби системи освіти в лиці в.о. директора Наталі Михайлівни Нечипорук нагороджено колектив Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області.

Щиро вітаємо фахівців психологічної служби за вагомий внесок у розвиток психологічної служби системи освіти Вінницької області!

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *