Психосоціальна підтримка фахівців психологічної служби закладів освіти Вінницької області

Перша леді України Олена Зеленська зазначає, що сфера освіти потребує суттєвих змін, щоб забезпечити психічне здоров’я та психосоціальну підтримку. Це вимагає національних змін у всіх секторах.  

Своєю чергою Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, зобов’язався очолити ініціативу зі створення психологічно безпечного середовища та забезпечити її успішну реалізацію. Адже лише разом можна створити суспільство, в якому жодна дитина не залишиться поза увагою, де психічне здоров’я є пріоритетом, а наші навчальні заклади стануть безпечним місцем для розвитку, навчання та зцілення.

В кожному освітньому закладі має бути посада практичного психолога, одним із головних завдань  якого є повсякденна психологічна допомога здобувачам освіти та їхня емоційна підтримка.

У травні 2023 року в Вінницькому обласному молодіжному центрі “Квадрат” відбулося дев’яте засідання об’єднаної спільноти “ВАЛЯС”, в якому взяли участь працівники психологічної служби закладів освіти Вороновицької, Агрономічної, Луки-Мелешківської, Якушинецької та Стрижавської територіальних громад.

Під час коворкінгу на тему: «Стресостійкість та життєстійкість: креативні моделі формування та практики їх розвитку в учасників освітнього процесу» практичні психологи та соціальні педагоги вищевказаних ТГ обговорили нагальні питання, пов’язані з психолого-педагогічними методами та інструментами роботи з психологічною травмою у дітей, спричиненою воєнним станом.

Загальними зусиллями психологи та соціальні педагоги працюють над створенням сприятливого середовища для розвитку життєстійкості учасників освітнього процесу.

Учасники методичного об’єднання “ВАЛЯС” підкреслили, що такі зустрічі є цінним ресурсом для подальшого розвитку та вдосконалення їх роботи, адже фахівці Навчально-методичного центру – Вікторія Вікторівна Козачишина та Людмила Леонтіївна Адамчук, постійно надають компетентні професійні методичні рекомендації у напрямку опанування сучасних технологій психологічної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *