Освітній квест «Просвітницько-профілактична робота фахівців психологічної служби щодо участі у створенні безпечного простору в закладі освіти: інструменти комунікації педагогів та дітей у стресових ситуаціях»

24 жовтня 2023 року було організовано та проведено освітній квест на тему «Просвітницько-профілактична робота фахівців психологічної служби щодо участі у створенні безпечного простору в закладі освіти: інструменти комунікації педагогів та дітей у стресових ситуаціях» відповідно до плану Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти.

Захід проведено на базі Якушинецького ліцею за сприяння директора Олександра Грустіліна разом з інспектором з питань освіти відділу освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради Наталією Білоус. В межах  діяльності та професійного вдосконалення методичного об’єднання фахівців психологічної служби Агрономічної, Вороновицької, Стрижавської, Лука-Мелешківської, Якушинецької територіальних громад.

Практичним психологом КЗ «Якушинецького ліцею» Анною Васільєвою для учасників зустрічі та педагогів навчального закладу був організований освітній квест.

Марина Кизима, практичний психолог КЗ «Пултівецького ліцею» представила оригінальну техніку створення картин Coffee-art, яка може слугувати чудовим інструментом комунікації між педагогами та дітьми у стресових ситуацій.

Поділилась своїм досвідом фасилітаторка Вікторія Явдощак, провівши учасникам гру «Криголами», яка спрямована на зміни соціальних норм для запобігання домашнього насильства. Настільна гра підготовлена у межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству.

В підсумку методисти Центру Вікторія Козачишина та Людмила Адамчук залучили до обговорення учасників заходу  щодо можливості проведення освітнього квесту  у своїх навчальних закладах та надали конструктивні пропозиції виконання поставленої мети; відзначили аспекти проведення просвітницько-профілактично роботи фахівців психологічної служби щодо участі у створені безпечного простору у закладі освіти, протидії та реагування на випадки насильства.

По завершенню, за відгуками фахівців психологічної служби, було отримано нові актуальні погляди на сучасні завдання психологічної служби, цікаву і змістовну інформацію, інструментарій та мотивацію до роботи з учасниками освітнього процесу та висловили вдячність організаторам за можливість зустрічі на базі закладу освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *