Цілющий ліс у посттравматичній роботі з дітьми

Гарантувати безпеку дітей під час освітнього процесу – один із ключових пріоритетів сьогодення. Безпека – багатогранне поняття і залежить від різних чинників, зокрема фізичного, емоційного, психологічного та соціального комфорту.

ВБО Український фонд «Благополуччя дітей» впродовж 2024-2025
років реалізує проєкт «Зміцнення життєстійкості та покращення психічного здоров’я дітей в Україні шляхом впровадження тренінгової програми для освітян» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини за фінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Проєкт спрямований на розвиток резилієнтності у дітей 4–7 років.

Формування особистості українських дітей вразливого віку сьогодні відбувається на тлі постійних загроз їхньому фізичному існуванню, психологічного стресу та інформаційного тиску. Для мінімізації ризику появи психічних розладів, запобігання девіантної поведінки та побудові якісного та безпечного життя майбутніх членів суспільства необхідні заходи підтримки та корекції. З цією метою команда Український фонд «Благополуччя дітей» має на меті апробувати в Україні методику «Цілющий ліс» професора Мулі Лахада та доктора Ронена Бергера і впровадити її в систему освіти.

В конкурсному відборі для участі у впровадженні проєкту у
Вінницькій області було обрано методистів Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області
Людмилу Адамчук та Вікторію Козачишину, практичного психолога Березюк Тетяну та вчителя початкових класів
Зубкову Анну КЗ «Вінницької гімназії № 24», вихователя-методиста
Слизькоуху Ольгу та практичного психолога Сливу Анну
КЗ «ДНЗ №7 Вінницької міської ради».

Фахівці 24-26 січня та 21-23 лютого 2024 року взяли участь у
навчальних заходах в м. Києві з підготовки спеціалістів-фасилітаторів
програми «Безпечне місце» та методики «Цілющий ліс». Наступним етапом (березень-червень 2024р.) буде пілотування програми навченими фасилітаторами у вищевказаних навчальних закладах
м. Вінниці шляхом проведення 12 апробаційних сесій з дітьми шкільного та дошкільного віку.

В серпні відбудеться етап підготовки тренерів з програми та у вересні-грудні 2024 р. – власне проведення навчальних тренінгів для освітян області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *