Воркшоп з превенції суїциду для працівників психологічної служби Гайсинської та Бершадської міських територіальних громад

17 вересня 2024 року на базі Навчально-методичного центру психологічної служби системи Вінницької області успішно відбувся воркшоп на тему: «Превенція суїциду в громадах», організований в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Метою заходу було надання учасникам практичних знань і навичок для визначення осіб у групі суїцидального ризику та надання їм первинної психосоціальної допомоги.

Воркшоп проходив у рамках міжурядової українсько-норвезької програми співпраці у сфері охорони здоров’я «Health Cooperation with Ukraine». Захід став частиною проєкту «Сприяння посиленню життєстійкості громад в Україні: превенція суїциду», підготованого Університетською клінікою Акерсхус (Норвегія) у співпраці з Центром психічного здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» та ГО «Асоціація фахівців з розв’язання конфліктів та соціальної і психологічної підтримки «Слова допомагають» (м. Київ, Україна).

Тренер програми, Анастасія Нагібіна, практичний психолог Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області, провела навчання для працівників психологічної служби з Гайсинської та Бершадської міських територіальних громад.

Учасники отримали знання з питань раннього виявлення осіб із суїцидальними ризиками та практичні рекомендації щодо надання первинної допомоги. Воркшоп став важливим кроком у зміцненні життєстійкості громад та підвищенні обізнаності про превенцію суїциду.

Захід пройшов з високим рівнем зацікавленості, а отримані знання сприятимуть підвищенню якості психосоціальної підтримки на місцях.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *