Надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров’я

10 жовтня 2024 року, у Всесвітній день психічного здоров’я, на базі хабу «Місто змістів» у м. Вінниці практичні психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої та дошкільної освіти були присутні на засіданні методичного об’єднання ВАЛЯС, темою якого було: «Надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров’я шляхом підвищення психологічної культури усіх учасників освітнього процесу».

Практичні психологи Агрономічної територіальної громади за сприяння Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області, в особі директора Юлії Сидорець та методистів Вікторії Козачишиної і Людмили Адамчук, представляли свою нову програму «Підтримка ментального здоров’я учасників освітнього процесу засобами арт-терапії.

Фахівці психологічної служби Агрономічної громади: Лариса Бісікало, Катерина Галяга, Олена Мартинюк, Світлана Корічук та Павло Ловчицький провели одне заняття з цієї програми на тему: «Мрії. Цілі. Стратегії». Учасники семінару навчалися розставляти пріоритети у своїх мріях та цілях, розробляти покрокову стратегію їх досягнення, долати перешкоди на цьому шляху і знаходити необхідні ресурси та можливості.

По завершення заходу фахівці обмінювались думками та ділилися власним досвідом у сфері психосоціальної підтримки й розвитку культури піклування про ментальне здоров’я, акцентуючи на важливості підвищення психологічної культури всіх учасників освітнього процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *