Зустріч фахівців НМЦПССО зі студентами Вінницького торговельно-економічного коледжу до дня протидії торгівлі людьми

Щорічно, 18 жовтня в Україні та в усьому світі відзначають Європейський день протидії торгівлі людьми.

Цей день був започаткований у 2007 році Європейським Союзом з метою привернення уваги до глобальних проблем, пов’язаних із торгівлею людьми. На жаль, цей злочин залишається актуальним як у мирний час, так і під час збройних конфліктів, оскільки до вразливих груп може потрапити кожен.

Для боротьби з цими викликами важливо підвищувати обізнаність учасників освітнього процесу щодо ризиків торгівлі людьми. З цією метою практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти в жовтні організовують численні заходи, такі як тренінги, заняття та ігри, наприклад, «Рожеві окуляри» та «Ліза та її друзі подорожують світом» тощо.

11 жовтня 2024 року відбулася зустріч фахівців НМЦПССО зі студентами Вінницького торговельно-економічного коледжу.

У рамках цієї зустрічі методисти Центру Людмила Адамчук та Вікторія Козачишина провели заняття на тему: «Запобігання та протидія торгівлі людьми в умовах війни – убезпеч себе від потрапляння в ситуації торгівлі людьми». Метою заняття було підвищення рівня обізнаності молоді з цих питань.

 Питання, які були обговоренні зі студентами:

  • Що таке торгівля людьми/торгівля дітьми.
  • Актуальність торгівлі людьми. Які існують ризики при потраплянні в ситуацію торгівлі людьми;
  • Як не потрапити в ситуацію торгівлі людьми. Правила безпечної поведінки;
  •  Переглянуто та обговорено відео «Дві маленькі дівчинки», «Кейси з прикладами внутрішньої та зовнішньої  торгівлі людьми», «Торгівля людьми, трудова та сексуальна експлуатація в умовах війни»;
  • Куди/до кого звертатися в ситуації торгівлі людьми (надано  телефони Національної гарячої лінії для дітей та молоді  ГО  «Ла Страда – Україна» 116 111 та 0800 500 225  та 0 800 500 335 або 116 123 (безкоштовно) – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;
  • 1547 – гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;
  • 527– Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів).

Важливо пам’ятати про ризики торгівлі людьми та дотримуватись заходів безпеки, аби уберегти себе і своїх близьких від небезпек, що можуть виникнути в сучасному світі.

Обізнаність і відповідальність кожного з нас можуть стати потужними інструментами в боротьбі проти цього глобального злочину. Залишаючись поінформованими та активними, ми можемо змінити ситуацію на краще, створюючи безпечніше середовище.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *