Засідання методичного об’єднання

20 листопада 2018 року на базі Вінницького обласного комунального гуманітарно-педагогічного коледжу відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів і соціальних педагогів технікумів та коледжів Вінницької області. Темою обговорення було здійснення соціально-правового захисту студентів з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, як напрямок соціально-педагогічного супроводу здобувачів освіти.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся директор коледжу Войцехівський Костянтин Францович.
Заступник директора Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Нечипорук Наталя Михайлівна ознайомила учасників семінару з матеріалами по темі «Що таке булінг? Практика запобігання булінгу в студентському колективі».

Соціальним педагогом Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, Сорочан Мариною Петрівною, було проведено два тренінгових заняття для студентів та працівників психологічної служби. Опрацювання двох дуже актуальних тем для нашого сьогодення «Формування соціально-правового світогляду та правової культури підлітків. Профілактика насильства» та «Гендерні аспекти поведінки сучасної молоді.

Формування поведінки, орієнтованої на дотримання гендерної рівності» дало змогу підвищити рівень знань студентів про проблему насильства, його негативні наслідки, сформувати навички відповідальної поведінки; ознайомити учасників з поняттям «гендер», сприяти формуванню поведінки, орієнтованої на дотримання гендерної рівності.

Круглий стіл для працівників психологічної служби , модератором якого була Нечипорук Наталя Михайлівна, допоміг підвести підсумки роботи учасників та вказати на доцільність та удосконалення роботи в напрямку соціально-педагогічного супроводу здобувачів освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *