Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція

Працівники психологічної служби коледжів та технікумів Вінницької області впроваджують просвітницьку програму «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

11 грудня 2018 року в рамках роботи методичного об’єднання практичних психологів і соціальних педагогів технікумів та коледжів Вінницької області відбувся методичний семінар – тренінг за програмою виховних заходів з питань протидії торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Основною темою обговорення був блок ІІІ програми – «Ставлення до діяльності».

До роботи семінару долучилися виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Буняк Володимир Володимирович, який звернувся з вітальним словом до учасників заходу, заступник директора Департаменту Підболячний Микола Васильович, директор Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Каменщук Тетяна Дмитрівна, заступник директора Центру Нечипорук Наталя Михайлівна.

Метою заходу було опрацювання практичними психологами та соціальними педагогами таких напрямів роботи з студентами як формування в підлітків та молоді уміння приймати рішення, розуміння важливості особистої відповідальності за прийняте рішення, сприяння усвідомленню взаємозв’язку між особистими цілями та професійним вибором, ознайомлення з механізмом пошуку роботи як передумовою успішного професійного майбутнього.

Регіональний тренер програми практичний психолог технологічно-промислового коледжу ВНАУ Гусак Ірина Михайлівна надала можливість учасникам семінару опрацювати таки важливі та актуальні питання як алгоритм прийняття рішень, кола життєвого досвіду, що таке торгівля дітьми, її сутність та особливості, які форми може мати незаконне використання дитячої праці, які права дітей порушуються внаслідок торгівлі людьми, куди можна звернутися за допомогою, окреслити правила безпеки з питань працевлаштування, як зробити правильний професійний вибір.

Під час підведення підсумків роботи семінару учасники вказали на доцільність впровадження просвітницької програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» в закладах перед вищої освіти області, що, в свою чергу, також сприятиме удосконаленню діяльності працівників психологічної служби в напрямку запобігання та протидії торгівлі людьми серед студентської молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *