Допомогти віднайти своє місце у спільному колі танцю життя

17 грудня  на базі Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області відбувся  семінар-практикум для практичних психологів інклюзивних закладів дошкільної освіти Вінницької області.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась директор Центру Тетяна Каменщук, яка звернула увагу учасників до проблем дітей з особливими потребами та особливостей реалізації інклюзивної форми виховання в закладах дошкільної освіти.

«Багато сучасних методів допомоги є розробками, що потребують тривалого часу для вдосконалення оцінки їхньої ефективності. Тому слід щодня практикувати методи та прийоми спеціальної психології та корекційної педагогіки, щоб підібрати, ті, які будуть сприяти розвитку наших особливих дітей» – зазначила Тетяна Каменщук.

Антоніна Копчинська, методист Центру, провела навчальний тренінг,  основною метою якого було підбір практичних вправ, які може застосувати практичний психолог при формуванні позитивного ставлення вихованців до дітей з особливими освітніми потребами, навчити  їх прийомам ефективної взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу.

Під час проведення заходу учасники закріплювали практичні прийоми й навички взаємодії з один з одним,  зокрема у ситуаціях, що викликають тривогу чи напруження від відчуття «іншості», допомогали усувати упереджене ставлення до спільного навчання дітей різних категорій у батьків здорових дітей. Також обговорювалися проблемні ситуації, що дало змогу учасникам семінару підвищити свій професійний рівень та навчитись організовувати комфортне психологічне середовище для особливих дітей в умовах інклюзивного навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *