Співпраця з кафедрою психології Донецького національного університету ім.В.Стуса

13 лютого на кафедрі психології Донецького національного університету імені Василя Стуса відбулося розширене засідання, де проходило обговорення освітніх програм підготовки фахівців, що здійснюються кафедрою, до якого долучилися й запрошені стейкхолдери.
Психологічна освіта відкриває перед здобувачами вищої освіти широкі можливості, але, безперечно, лише за умови їх якісної професійної підготовки. Дійсно це кропітка та тривала робота всіх учасників освітнього процесу.

В якості стейкхолдера була запрошена Тетяна Каменщук, канд.педагогічних наук, директор Центру, яка окреслила основні професійні компетентності практичного психолога та актуальну проблематику закладів освіти.

Також серед запрошених були представниці громадських організацій, котрі активно популяризують роль та місце наших фахівців в організації допомоги сімям з дітьми з різними порушеннями в розвитку: Косніцька Наталя – керівник ГО «Віниця Даун СИНДРОМ», Орищук Оксана – голова Вінницької громадської організації «Незалежність».
Наталія Перегончук, практичний психолог Інклюзивно-ресурсного центру № 2 Вінницької міської ради, поділилась власними професійними спостереженнями щодо необхідних знань та вмінь психолога в діагностичній роботі.

Серед головних питань, що підіймалися та активно обговорювалися викладачами кафедри психології разом зі стейкхолдерами – це використання новітніх інформаційно-комунікативних технологій, обізнаність у нормативно-правовій базі, оптимізація практично орієнтованої складової професійної підготовки, розвиток softskills здобувачів вищої освіти і т.і.

Налагоджена комунікація між фахівцями сприятиме ефективності підготовки майбутніх наших помічників!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *