Взаємодія НМЦПССО з Українським інститутом розвитку освіти

На разі в Україні триває on-line-курси підвищення кваліфікації для представників Інститутів післядипломної освіти педагогічних працівників та Академій неперервної освіти на тему:«Супровід діяльності центрів професійного розвитку педагогічних працівників», що здійснюється Державною установою «Український інститут розвитку освіти» у співпраці з фінським проєктом «Фінська підтримка реформи української школи» “Навчаємось разом”.

З жовтня 2020 р. ДУ «Український інститут розвитку освіти» розпочав співпрацю з Навчально-методичним центром психологічної служби системи освіти Вінницької області у напрямку розробки методичних рекомендацій для психологів, які працюють у Центрах професійного розвитку педагогічних працівників.

До участі у 6-му вебінарі, із запланованих дев’яти, було запрошено в ролі експерта Тетяну Каменщук, кандидата педагогічних наук, директора Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області.

У заході, який було проведено 3 листопада 2020 р. на тему: «Особливості надання психологічної підтримки педагогічним працівникам у процесі їхнього професійного розвитку» прийняло участь 56 фахівців зі всієї України.

Під час теоретичної частини учасникам вдалося проаналізувати нормативно-правові основи здійснення діяльності психолога; обґрунтувати організаційно-педагогічні умови діяльності та здійснити психолого-педагогічне моделювання діяльності психолога Центру ПР ПП. а також спробувати розмежувати функції практичного психолога закладу освіти і психолога ЦПР ПП.

Практична складова вебінару передбачала роботу в 4-х групах з метою обговорення практичних ситуацій, які можуть виникнути в роботі фахівців новостворених Центрів.

По завершенню зустрічі учасники  мали можливість спільної рефлексії та висловили власні позитивні відгуки щодо змісту зустрічі та надали пропозиції щодо необхідності узагальнення матеріалів у вигляді навчального посібника.

Спільна робота з практиками, які мають багаторічний досвід, щоразу підтверджує свою ефективність

Покликання: https://uied.org.ua/suprovid-diyalnosti-czpr-pp-psihologichna-pidtrimka/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *