Обговорення питання із запобігання вживанню психоактивних речовин на інтервізійній групі практичних психологів

11 лютого 2021 року відбулось чергове засідання інтервізійної групи фахівців психологічної служби системи освіти Вінницької області на тему «Впровадження сучасних методик профілактики запобігання вживанню психоактивних речовин, алкоголю, наркотиків дітьми і молоддю». Такі засідання проводяться систематично (кожен другий четвер місяця) протягом трьох років за актуальною тематикою. Модераторами зустрічей є методисти НМЦПССО Вікторія Козачишина та Людмила Адамчук.

У процесі інтервізії найважливішим аспектом є те, що учасники спільно відповідають за зміст та структуру зустрічей. Практичні психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої та дошкільної освіти області за потреби мають можливість використовуючи груповий метод навчання покращити та збагатити свої професійні навички та поліпшити ефективність роботи (записавшись на зустріч через on-line реєстрацію).

З вступним словом засідання виступила Тетяна Каменщук –директор НМЦПССО Вінницької області.

В практичній частині були, проаналізовані нестандартні ситуації запропоновані самими учасниками, що виникають у професійній діяльності працівників психологічної служби (зі збереженням конфіденційності). Кожен мав змогу активно долучитись до обміну власним досвідом, поділитись поглядами й можливими стратегіями у розв’язанні визначеної проблематики. Жодна з висвітлених складних питань і проблемних моментів не залишились без уваги щодо їх розгляду. Спільно були вироблені рекомендації та орієнтири, щодо подальшої роботи. Під час підсумків  засідання працівники психологічної служби  відзначили актуальність і корисність таких зустрічей, унікальний простір для фахового розвитку через обмін і пошук ідей між колегами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *