Нові арт-технології

Практичні психологи інклюзивних шкіл навчались новим сучасним арт-технологіям

Навчально-методичним центром психологічної служби системи освіти Вінницької області з вересня запроваджується серія навчальних семінарів практичного спрямування для психологів, які надають корекційну допомогу дітям з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання.

Так, 08 вересня було проведено перший навчальний семінар, в ході якого кожен фахівець мав можливість познайомитись з різними сучасними арт-терапевтичними методиками та відчути їх ефективність застосовуючи на практиці з колегами. Зокрема навчались спілкуватися без слів за допомогою різнокольорових фарб створюючи тематичний малюнок, була застосована так звана технологія «Діалог кольором».

Фахівці стверджують, що арт-терапевтичні технології сприяють активному пошуку нових форм взаємодії дитини з навколишнім оточенням, вираженню її позитивних емоцій та почуттів, прояву своєї індивідуальності та значення в суспільстві. Для дітей це розвиток здатності виражати свої почуття та думки через творчість.

На семінарі психологи познайомились не лише із класичними візуальними видами творчості – живопис, графіка, малювання, ліплення, а й також із сучасними – казкотерапія, драматерапія, кольоротерапія та інші.

Також були розглянуті навчальні корекційні матеріали рекомендовані Міністерством освіти України до використання в практичній роботі з дітьми молодшого шкільного віку.
Заплановані заходи мають прикладний характер, адже за допомогою засобів мистецтва стає можливим відтворення позитивних емоцій, розвиток образних уявлень та творчих здібностей, що є досить актуальним для особливих дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *