Індивідуальні корекційні заняття

27 лютого відбувся семінар для практичних психологів закладів загальної середньої освіти області на тему: «Практичні рекомендації щодо проведення індивідуальних корекційних занять з дітьми з інтелектуальними порушеннями».

Метою семінару було розширення знань фахівців психологічної служби про форми та методи корекційної роботи, формування вміння легко знаходити контакт з дітьми з особливими потребами, активізація особистісного потенціалу та сприяння оптимальній реалізації креативного підходу у нестандартних ситуаціях.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась директор Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Тетяна Каменщук. Вона також ознайомила присутніх з нормативно-правовими документами в галузі інклюзивної освіти.

До участі у семінарі було запрошено Юлію Литвиненко, завідуючу дитячим відділенням Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. Ющенка, яка поінформувала присутніх про особливості розвитку дітей з особливими освітніми потребами, розповіла про певні етапи їх інтеграції в освітній процес та розглянула дану проблему з позиції сучасної дитячої психіатрії.

В практичній частині Ліна Бельбас, методист Центру, ознайомила присутніх з власним досвідом проведення індивідуальної корекційної роботи з дитиною з синдромом Дауна. Присутні мали можливість познайомитися із структурою корекційно-розвиткового заняття, прийомами роботи. Крім того були висвітлені можливі труднощі у взаємодії з дитиною під час проведення занять та шляхи їх уникнення.

Учасники відзначили важливість та користь отриманих під час семінару практичних знань та методичних матеріалів для використання в своїй подальшій діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *