Робота з батьками

Фахівці Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області 22 лютого в приміщенні актової зали Вінницької районної центральної клінічної лікарні провели зустріч з батьками, які виховують особливих дітей дошкільного віку, з метою їх інформування про переваги інклюзивного навчання та можливі труднощі.

На зустрічі були присутні директор Центру психологічної служби Тетяна Каменщук, методист – Копчинська Антоніна та дитячий лікар-невролог ВРЦКЛ Алла Вагнер.

З особливостями інклюзивного підходу до дітей та способами подолання різних бар᾽єрів, з якими зустрічаються батьки на шляху отримання якісної освіти для своїх діток, познайомила Тетяна Каменщук.

Копчинська Антоніна розповіла присутнім про важливість своєчасної корекційно-розвиткової складової освітнього процесу для кожної особливої дитини. Адже заходи такого роду спрямовані на подолання труднощів  в освоєнні знань необхідних для ефективного розвитку, якісної соціальної адаптаціі до навколишнього середовища.

Алла Вагнер, в свою чергу, провела профілактичну бесіду про необхідність своєчасного виявлення та проходження консультативної допомоги у спеціалістів, як лікарів так і психологів для діагностики стану дитини на шляху до своєчасного лікування та запобігання ускладнень.

Батьки з інтересом сприйняли інформацію спеціалістів, однак ділилися своїми проблемами були не готові. Тому більше запитань вони задавали після зустрічі, і головне, відчувалось, що батьки вже готові прислухатись до порад психологів та лікарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *