Особиста гідність

Розпочато впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

Методистами Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Вікторією Козачишиною та Людмилою Адамчук проведено два триденних семінари з підготовки освітян для роботи за програмою «Методика впровадження програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». В результаті навчань підготовлено 28 координаторів програми районного та міського рівнів, 23 працівники психологічної служби з Барського, Бершадського, Вінницького, Іллінецького, Калинівського, Козятинського, Крижопільського, Липовецького та Могилів- Подільського районів.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації сприяв впровадженню даної програми в області і вже з лютого 2018 року затверджено відповідальних за проведення 5-ти навчальних семінар-тренінгів для педагогічних працівників області та координаторів програми на рівні районів/міст області.

Учасники семінарів підтримали ініціативу колег Калинівщини створити у соціальній мережі Facebook окрему сторінку Програми у Вінницькій області, яка допоможе знайомитись із новинами, цікавим педагогічним досвідом у виховній просвітницькій роботі з попередження торгівлі людьми, обмінюватись найкращими практиками та обговорювати питання, що турбують. Запрошуємо фахівців приєднуватися до спільноти та ділитися своїми досягненнями.

Для довідки. У 2016 році Урядом України була затверджена Державна програма з протидії торгівлі людьми до 2020 року, якою, окрім інших заходів, передбачено також впровадження програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», яка розроблена Українським фондом «Благополуччя дітей» у співпраці з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні для учнів 7 – 11 класів закладів середньої освіти та схвалена Міністерством освіти і науки України. Проблема торгівлі людьми в Україні не лише не зменшується, а навпаки, у цій сфері виникають нові загрози та розширюються групи ризику. Згідно з інформацією Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за останні 20 років понад 160 тисяч громадян України постраждали від торгівлі людьми. А з початку конфлікту на Сході країни показники виявлення постраждалих лише збільшуються. За даними дослідження, що було проведене МОМ влітку 2017 року, кожен 5-й житель України потенційно може потрапити у ситуацію торгівлі людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *