Організаційна нарада

В рамках обласної серпневої конференції педагогічних працівників відбулось секційне засідання з питань обговорення пріоритетних напрямків діяльності психологічної служби у системі освіти області на 2018-19 н.р.

У заході прийняли участь 42 представників служби – керівники обласного, районних та міських центрів психологічної служби, методисти районних та міських відділів освіти, методисти ОТГ.

Директор Центру, Тетяна Каменщук, привітала учасників з початком нового навчального року, провела підсумки роботи служби за попередній рік та презентувала нові нормативно-правові документи служби – Положення про психологічну службу у системі освіти від 22.05.2018.

Працівники обласного Центру Наталія Нечипорук, Людмила Адамчук, Вікторія Козачишина, Антоніна Копчинська розкрили методичні аспекти роботи фахівців з урахуванням державних та обласних програм, акцентувала увагу до моніторингових видів роботи.

Серед новинок в роботі цьогоріч планується проведення Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів на тему: «Нові технології у новій школі», а також моніторингове дослідження з вивчення питань «Надання допомоги дітям, постраждалим від військових дій і внутрішньо переселеним особам в діяльності психологічної служби».

З метою підвищення професійних компетентностей працівників психологічної служби та представлення власного досвіду роботи шляхом використання Інтернет ресурсів на разі розробляється Положення про обласний фестиваль «Фахівець психологічної служби в інформаційному просторі», під час якого фахівці мають посилити свою увагу до наповнення веб-сайтів психологічних центрів та власних інформаційних методичних сторінок на веб-сайтах закладів освіти.

Актуальним для психологів і соціальних педагогів є забезпечення супроводом дітей 1-их класів, які розпочнуть навчання за новими правилами відповідно до «Нової української школи», а також діти з особливими освітніми потребами в інклюзивних групах та класах.

Тези до серпневої наради 2018-19 н.р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *