Просвітницько-профілактичні заходи з питань протидії насильству в закладах загальної середньої освіти

Протидія насильству в закладі освіти – безперервна діяльність, яка вимагає від усіх учасників освітнього процесу чіткого дотримання прийнятих правил поведінки та впровадження політики безпеки й нульової толерантності до будь-яких форм насильства. Відповідно до статті 26 Закону України «Про освіту» заклад освіти забезпечує створення безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу (цькування).

Методисткою Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Людмилою Адамчук, тренеркою Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда -Україна», проведено 8-го, 11-го й 13-го грудня 2023 року 4 тренінгових заняття для 86 ліцеїстів комунального закладу «Подільський науковий ліцей» Вінницької обласної Ради та 3 тренінгових заняття для 79 учнів/учениць 8-х класів комунального закладу «Вінницька гімназія №24».

Заняття на тему: «Протидія та реагування на прояви насильства над дітьми: алгоритм дій. Психоемоційна підтримка. Популяризація діяльності Національної гарячої лінії для дітей та молоді» проводились з метою привернення уваги дітей до проблем насильства у суспільстві, в закладі освіти, в сім’ї та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, з увагою на інформацію, куди можуть звертатись діти у випадках насильства.

В результаті проведених заходів учасники/учасниці отримали нові для себе знання, активно брали участь в запропонованих формах роботи та основне – дізнались, до кого можна звертатись по допомогу, як працюють Національна гаряча лінія для дітей та молоді, Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

Діти зробили висновок, що від кожного та кожної залежить те, що попередження, запобігання та протидія будь-яким проявам насильства важлива кожного дня і тільки об’єднуючи зусилля, ми можемо досягти позитивних результатів!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *