Google-технології у роботі фахівців психологічної служби

З метою підвищення професійного рівня фахівців психологічної служби у системі освіти з використання інформаційно-комунікаційних технологій 23 січня на базі Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області відбувся навчально-практичний семінар за участі практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти, коледжів і технікумів області.

До роботи заходу долучилася заступник начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи – начальник відділу інклюзивної, спеціальної освіти та виховної роботи Тетяна Лісогурська, яка акцентувала увагу на актуальності тематики заходу та підтвердила те, що система освіти Вінницької області, як і всієї України, функціонує в умовах змін. «Розвиваються суспільство, педагогічна наука, удосконалюються інформаційно-комунікаційні технології  в системі освітнього простору. З метою допомоги педагогічним працівникам, учням та їхнім батькам зорієнтуватись у сучасному нормативно-правовому та навчально-методичному  просторі, діють веб-сайти установ та закладів освіти, і нам слід використовувати цей ресурс для роботи з батьками та дітьми закладів» – зазначила Тетяна Лісогурська.

Директор Центру – Тетяна Каменщук, яка виступила ініціатором проведення заходу, надала методичні поради у напрямку розвитку інформаційно-технологічних компетенцій фахівців психологічної служби. Наявність веб-сайту кожної установи або закладу освіти на сьогодні є обов’язковою умовою успішної діяльності. Актуальність веб-сайту обумовлюється можливістю оперативно розміщувати офіційну інформацію щодо діяльності закладу освіти, методичної служби або органу управління освітою. Для учасників освітнього процесу веб-сайт — це можливість швидко отримати необхідні методичні та навчальні матеріали, інформацію про освітній заклад (установу), а також широке поле для обміну досвідом, ідеями.

Учасники ознайомилися з можливостями Диска Google та рівнів дозволів для всіх об’єктів, навчилися створювати власний обліковий запис, створювати різні документи, форми та власні сайти-портфоліо.

У підсумках фахівці відмітили, що отримана інформація є підґрунтям для подальшої роботи з нею. Систематично використовуючи додатки Google диску ми можемо набути практичних вмінь з Інтернет-ресурсом, а найголовніше – презентувати власну діяльність та зробити доступними корисні інформаційні матеріали для всіх учасників освітнього процесу закладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *