Навчально-методичний семінар для працівників психологічної служби Гайсинського району

Навчально-методичний семінар з теми «Психологічний супровід дітей з різними психофізичними та індивідуальними особливостями» для практичних психологів та соціальних педагогів Гайсинського району провели 9.жовтня фахівці Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області.

Реформаційні процеси в освітній галузі спрямовані на досягнення найкращих світових стандартів та одночасно вимагають вдосконалення і розвитку системи психологічного і соціально-педагогічного супроводу діяльності всіх учасників освітнього процесу. Актуальним на даний час є соціальний запит на методичне забезпечення професійної діяльності працівників психологічної служби. Відповіддю на згаданий запит має бути послідовно спланована діяльність практичного психолога та соціального педагога з урахуванням потенційних можливостей кожної дитини,- зазначила директор Центру Тетяна Каменщук.

В процесі роботи з учасниками було обговорено особливості формування успішності молодших школярів та умов організації сприятливого психологічного клімату та конструктивних взаємовідносин в дитячих колективах. Достатньо уваги було приділено методам, вправам, що допомагають сформувати та удосконалити розвиток психічних процесів у дітей, зміцнювати працездатність, їх уміння зосереджувати увагу і цілеспрямовано працювати, на розвиток емоційного інтелекту, навчити дитину керувати своєю поведінкою, розвивати позитивну навчальну мотивацію.

Антоніна Копчинська, методист, провела тренінгові вправи, що сприяли актуалізації означеної проблематики та можуть бути використані в спільній роботі в дитячих колективах. Заключним етапом зустрічі стало підведення підсумку та передача від представників Центру навчально-методичної літератури, яка стане у нагоді в діяльності практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти. На думку учасників зустріч пройшла пізнавально, корисно та результативно.

Однозначно ця тематика не втрачає практичного значення і потребує підвищення професійних вмінь з боку фахівців психологічної служби і надалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *