Методична нарада для практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти обласного підпорядкування

24 жовтня відбулась методична нарада з фахівцями психологічної служби у системі освіти Вінницької області з питань дотримання прав дітей під час реалізації психологічної підтримки в закладах загальної середньої, спеціальної, позашкільної освіти обласного підпорядкування.

Про особливе значення психологічної складової освітнього процесу у практичній роботі з дітьми, зазначив у своєму виступі Володимир Буняк, виконуючий обов’язків директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, а також вказав, що важливим є своєчасне застосування соціально-психологічних методів, які спрямовані на соціально-професійне самовизначення дітей в ході формування їхніх здібностей та ціннісних орієнтацій.

Психологічна підтримка здійснюється фахівцями шляхом оптимізації психологічного стану дітей, зниження актуальності психологічних проблем, що перешкоджають трудовій, соціальній самореалізації на кожному з етапів навчання окремої дитини, малих груп, колективів. Тому актуальним  є впровадження ефективних методів та засобів професійного інформування, консультування, психофізіологічного підбору, психологічної підтримки у контексті щоденної роботи практичного психолога та соціального педагога.

Учасники заходу мали можливість висловити свої думки та поділилися цікавими пропозиціями щодо покращення умов для надання якісних послуг їхнім дітям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *