Психологічний міні-Ed Camp “Народжений бути успішним, тому що Особистість”

25 жовтня 2019 року на базі Барського ДНЗ №8 «Казка» відбулося чергове засідання Міжрайонного методичного центру для працівників психологічної служби системи освіти Вінницької області. Така форма роботи започаткована Навчально-методичним центром психологічної служби системи освіти Вінницької області у 2008 р. та є ефективною інформаційно-методичною платформою для представлення та обміну досвідом між практиками.

Участь у засіданні ММЦ «За співдружність» взяли Наталя Нечипорук, заступник директора Центру,  Вікторія  Козачишина, методист Центру і тьютор працівників психологічної служби Барської ОТГ.

Учасниками заходу були методисти психологічних служб, практичні психологи та соціальні педагоги з Барського,  Жмеринського, Вінницького, Шаргородського районів  та м. Жмеринка.

Захід  був проведений у формі психологічного міні-Ed Camp.

« Не конференцію» розпочала Віталія Абрамович, головний спеціаліст соціально-гуманітарного відділу Барської ОТГ, яка ознайомила з результатами роботи психологічної  служби Барської міської ОТГ відповідно до теми заходу: «Народжений бути успішним, тому що особистість».

Наталія Нечипорук, заступник директора Центру, звернула увагу на важливості роботи фахівців психологічної служби з педагогічними колективами з підвищення рівня їх психологічної компетентності та з профілактики професійного вигорання.

Вікторія Козачишина, методист Центру, роз’яснила загальні правила проведення заходів у форматі Ed-camps, зокрема діють 2 основні принципи: «без обов’язкових спікерів і обов’язкових доповідей», мотивування учасників до розгляду тих теми, які задовольняють їхні пізнавальні інтереси. Зазвичай проходять такі заходи у форматі вільної дискусії, яка підпорядковується  неофіційному правилу «про дві ноги» та з обов’язковим «ефектом довгого хвоста».

Структурний зміст заходу мав дві лінійки. На І-й лінійці учасники мали змогу побувати у локаціях: емоційного балансу, мотиваційного тайм-менеджменту, інформаційній та мистецькій локації. Під час практичної роботи, коли фахівці обмінювались досвідом щодо пошуку внутрішніх та зовнішніх ресурсів для формування успішної особистості  та попередження негативних  факторів, в тому числі  емоційного вигорання на роботі. Учасники мали змогу попрактикуватись у вправах «Рефреймінгу»,  «Моє професійне дерево», «Глечик емоцій», «СТОП кадр», «Емоційна складова слів», «Присвоєння звання Унікальний працівник психологічної служби», споглядали сатиричну арт-мініатюру «Впізнай себе». Виконали вправи  для зняття напруження з верхньої частини тіла по технології Джекобсона.

Спікерами на локаціях були практичні психологи закладів освіти Барської ОТГ Собчишина Л.С. (ДНЗ №1 «Берізка»), Кадельчук Я.А (ДНЗ №2 «Сонечко»), Небучина Л.В.  (ДНЗ №8 «Дружба»), Дишкант Я.В. ( ЗОШ І-ІІІ ст. №1), Ставська О.М. (ЗОШ І-ІІІ ст. №4), кожен з них продемонстрував гарні професійні знання та комунікативні здібності.

Музичною окрасою заходу був виступ дітей дошкільної групи, які продемонстрували свої рухові та слухові здібності у неперевершеному танку.

По завершенню роботи у локаціях Вікторія Козачишина провела ІІ-у лінійку присвячену обміну професійною інформацією, обмінялися приємними враженнями від заходу самі учасниками.

Особливістю заходу було й те, що кожен учасник мав змогу відвідати різні локації, що однозначно сприяє органічному професійному розвитку через активну участь кожного в цьому освітньому процесі.

Методичний супровід в підготовці заходу надала Вікторія Козачишина, методист Центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *