Запровадження Google-технологій у діяльність фахівців психологічної служби

22 січня з ініціативи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбувся науково-практичний семінар з питання застосування Google-технологій у діяльності фахівців психологічної служби.

Організаторами заходу виступили Навчально-методичний центр психологічної служби системи освіти Вінницької області та кафедра психології КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

Мета заходу була спрямована на підвищення професійного рівня фахівців психологічної служби у системі освіти з використання інформаційних технологій.

Нормативно-правова основа.

п.3.3 Плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо розвитку психологічної служби системи освіти України на період до 2020 року, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 08.08.2017 р. № 1127,

Обласна програма розвитку інформаційних, телекомунікаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням Вінницької обласної ради №47 від 11.02.2016 р.,

річний план роботи Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області.

 

Тетяна Каменщук, канд. пед. наук, директор НМЦПССО Вінницької області, звернула увагу колег на сучасні наукові погляди щодо формування професійної компетентності фахівця психологічної служби системи освіти в умовах освоєння цифрових новинок.

Про значення та вплив інформаційно-комунікаційних технологій на розвиток наукових досліджень у галузі психології висвітила Людмила Матохнюк, докт.психол.наук, доцент, завідувач кафедри психології КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

На питанні професійного становлення практичного психолога та соціального педагога в умовах діджиталізації зупинилась Наталія Нечипорук, заступник директора НМЦПССО Вінницької області.

Учасники ознайомилися з можливостями Диска Google та рівнями дозволів для об’єктів Диску, навчилися створювати власні облікові записи, різні документи, форми, сайт-портфоліо.

У підсумковій частині семінару учасники подякували лекторам, які поділилися власними знаннями та презентували свої напрацьовані електронні матеріали.

На разі в області значна частина практичних психологів, соціальних педагогів, методистів працюють над створенням професійних сайтів-портфоліо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *