Про психологічну допомогу та надання захисту дітям від деструктивної сім’ї говорили психологи на вокршопі у м.Вінниці

23 січня фахівцями Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області проведено воркшоп на тему: «Психологічна допомога та захист дитини від деструктивної сім’ї» за участі методистів та керівників методичних об’єднань фахівців психологічних служб системи освіти районів, міст, ОТГ Вінницької області з Барського, Вінницького, Гайсинського, Жмеринського, Калинівського, Липовецького, Літинського, Немирівського, Тиврівського, Тростянецького, Чернівецького, Чечельницького, Шаргородського районів, міста Вінниця, Жмеринка, Ладижин, Могилів-Подільський, Дашівської та Іллінецької ОТГ.

З вітальним словом виступили Тетяна Каменщук, директор Центру, та Наталія Нечипорук, заступник директора Центру, які звернули увагу присутніх на необхідності впровадження у професійну діяльність активних форм взаємодії та обміну думками, професійним досвідом під час безпосередньої участі в спільному заході. Воркшоп -це високопродуктивна майстерня з використанням прийомів активного дослідження. Основні відмінності воркшопу від заходів іншого типу – висока інтенсивність групової взаємодії, активність та самостійність самих учасників, актуальний досвід та особисті переживання. Результативність заходу визначається “внеском” самих учасників.

Методисти Центру Людмила Адамчук та Вікторія Козачишина ознайомили учасників з принципами роботи у форматі «воркшоп», варіантами його організації, алгоритмом проведення динамічного навчання. Учасники мали можливість практично відпрацювати отриманий досвід у напрямку формування компетентності працівників психологічної служби в реалізації антибулінгової політики закладу освіти, надання психологічної допомоги та захисту дитини від деструктивної сім’ї з використанням методики «воркшопу», який проводив Андрій Андрейко, завідуючий районним центром практичної психології і соціальної роботи «Довіра» відділу освіти Калинівської РДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *