Програма «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» активно впроваджується в закладах освіти Вінниччини

Концепція сучасної освіти передбачає зміну акцентів та пріоритетів з процесу на результат з використанням ефективних методів практичної психології та соціальної роботи. Саме психологічна служба покликана навчити як жити в злагоді з самим собою і з іншими, і як вступати в стосунки зі світом, щоб життя приносило задоволення. Тому першочерговим завданням працівників психологічної служби є використання дієвих засобів і методів профілактичної, просвітницької діяльності.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 08.04.2016 №405 «Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки щодо протидії торгівлі людьми» та  наказу Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації від 07.02.2018 №51 «Про впровадження в області програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»  з  метою сприяння самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості, розвитку навичок відповідальної  і безпечної поведінки учнів 7-11 класів, умінь адекватного прийняття рішень у різних життєвих ситуаціях, визначення та формування громадянської позиції особистості  з 27 січня 2020 року методистами  Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області  Людмилою Адамчук та Вікторією Козачишиною проведено триденний семінар-тренінг для 18  практичних психологів і соціальних педагогів навчальних закладів області.

На сьогодні в області впроваджують програму  понад 170 фахівців психологічної служби закладів освіти.

Під час проведення підсумків учасники зазначали,  що час навчання був насиченим новою інформацією, сповнений відкриттями та активною співпрацею, став ресурсом для впровадження найкращих практик просвітницької діяльності з попередження торгівлі людьми у своїх начальних закладах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *