Практичні психологи освоюють Google-технології

На сьогодні обов’язковою умовою успішної діяльності кожної установи або закладу освіти є наявність веб-сайту. Актуальність веб-сайту обумовлюється можливістю оперативно розміщувати офіційну інформацію щодо діяльності закладу освіти, фахівців, методичної служби або органу управління освітою.

Для учасників освітнього процесу веб-сайт — це можливість швидко отримати необхідні методичні та навчальні матеріали, інформацію про освітній заклад (установу), а також широке поле для обміну досвідом, ідеями.

З метою допомоги педагогічним працівникам, учням та їхнім батькам зорієнтуватись у сучасному освітньому психологічному просторі Департаментом освіти і науки облдержадміністрації активно впроваджується ідея створення та удосконалення інтернет сторінок або сайтів закладів освіти, в тому числі фахівців психологічної служби.

Так, в області протягом лютого-квітня місяця триває обласний конкурс «Фахівець психологічної служби в інформаційному просторі», метою якого є мотивувати практичних психологів, соціальних педагогів, методистів презентувати професійну діяльність в інтернет просторі.

Поряд з цим Тетяною Каменщук, канд.пед.наук,   директором Центру, стар. наук. співробітником Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи, 18 та 20 лютого проводиться серія науково-практичних семінарів на тему:«Особливості застосування Google-технологій у роботі фахівців психологічної служби» з формування практичних вмінь по створенню сайтів-порфоліо фахівців.

Учасники заходу отримали практичні матеріали з покроковими інструкціями щодо розробки та публікації професійних портфоліо. Також учасники ознайомилися з можливостями Диска Google та рівнями дозволів для об’єктів Диску, навчилися створювати власні облікові записи, створювати різні документи,  електронні форми.

Нагадуємо, що на разі 12 практичних психологів зареєструвалися для участі в Обласному конкурсі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *