Психологічна служба Тростянецького району презентувала досвід роботи

20 лютого 2020 року на базі Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області проведено обласний  міжрайонний методичний семінар «Сучасні тенденції розвитку особистісних і соціальних компетенцій учасників освітнього процесу шляхом створення системи протидії булінгу, що сприяє формуванню безпечного освітнього середовища».

У роботі семінару брали участь Наталя Нечипорук, заступник директора Центру , методисти – Вікторія Козачишина, Людмила Адамчук, працівники психологічної служби та методисти Барського, Бершадського, Козятинського, Липовецького Тростянецького та Чечельницького районів, Немирівської ОТГ, міст Вінниця, Козятин та Ладижин.

У теоретичній частині Вікторія Козачишина, методист, детально проаналізувала порядок виявлення, розгляду та реагування на випадки булінгу в закладах освіти.

Ольга Прокопенко, методист з психологічної служби, презентувала психологічну службу Тростянецького району та досвід її працівників щодо профілактики булінгу, як однієї з умов створення безпечного освітнього середовища.

У практичній частині семінару, фахівці психологічної служби Тростянецького району провели з учасниками комунікативну гру-квест «СТОП! Булінг», що сприяло актуалізації знань про булінг, розвитку соціальних та особистісних компетенцій. Ведучими на станціях були практичні психологи: Омельченко Ірина, Сандуляк Ольга; соціальні педагоги: Козоріз Альона, Павшукова Марина, Пирожок Інна, Харковенко Олена.

По завершенню роботи семінару учасники обмінялися враженнями, думками, знахідками та відкриттями з актуальної проблеми.

Цікаве спілкування, обмін досвідом, задоволення від командної роботи, щирі та позитивні емоції… ось що подарував цей день «двійок» (20.02.2020).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *