Семінар з практичними психологами закладів освіти

      Щоб порозумітися, недостатньо говорити однією мовою. Недостатньо розуміти значення слів, які використовують співрозмовники. Багато інформації залишається поза словами: у діях, жестах, міміці, емоціях. Вміння правильно розуміти і використовувати емоції у повсякденні науковці називають “емоційним інтелектом”.

Те, як емоції впливають на спілкування і життя, ретельно досліджували учасники семінару «Позитивна психологія – новий напрямок науки в допомозі формування сприятливих умов для виховання дітей у родині».

Емоційний інтелект — це здатність розпізнавати свої почуття й емоції, розуміти, чому вони виникли і як ми на них реагуємо, а також талант «зчитувати» стан і настрій співрозмовника. Саме емоційний інтелект дає нам гнучкість — ми пристосовуємося до нових умов, займаємося самоосвітою і змінюємо професії та види роботи, здобуваємо нові знання і навички у процесі роботи. Емоційний інтелект і сам є навичкою, яку можна і треба розвивати в собі та дітях.

Психологам було запропоновано цікаві вправи, творчі завдання, в ході яких  усвідомлювалася сутність та практична цінність зазначеного поняття. Підготувала та провела семінар Гунько О.Б., методист Центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *