Методичні рекомендації щодо організації роботи в умовах карантину для практичних психологів та соціальних педагогів закладів дошкільної освіти

Як організувати роботу практичного психолога та соціального педагога під час карантину дає поради Ольга Гунько, методист Центру.

В умовах карантину практичні психологи та соціальні педагоги закладів дошкільної освіти можуть ефективно працювати дистанційно:

  1. Налаштувати роботу групових або індивідуальних консультацій для батьків (тематичних або за запитом).
  2. Систематично викладати просвітницьку інформацію для батьків на сайті закладу (запропонуйте теми щодо розвитку та виховання дитини, корисні поради щодо організації домашніх занять з дітьми та спільного дозвілля).
  3. Для організації зворотного зв’язку, обміну досвідом та інформацією з батьками та педагогічним колективом налаштуйте спілкування в сучасних месенджерах та соцмережах. Зробіть його систематичним та регулярним.
  4. Запропонуйте доступні для самостійного застосування батьками методики щодо зниження рівня тривожності, вправи психогімнастики для дітей, рухливі ігри.
  5. Складіть перелік дидактичних ігор, вправ, розвиткових занять, розваг, які будуть корисними та цікавими для батьків і дітей під час перебування вдома.
  6. Порекомендуйте дитячу літературу, мультфільми та художні фільми для спільного перегляду батьків і дітей, підготуйте питання для наступного обговорення прочитаного та побаченого.
  7. Запропонуйте батькам книги щодо підвищення рівня їх педагогічної компетенції, які можна читати на інтернетресурсах  безкоштовно.
  8. Складіть перелік спільних побутових справ, які батьки і діти можуть виконувати разом, незалежно від віку дитини.
  9. Поновіть для батьків Пам’ятку щодо профілактики травматизму серед дітей дошкільного віку (безпека в побуті, на кухні, у ванній кімнаті, на балконі, попередження травматизму тощо).
  10. Наразі численні інтернетплатформи дозволили безкоштовно долучитися всім бажаючим до навчальних курсів та лекцій. Скористайтеся нагодою, щоб підвищіти свій особистий фаховий рівень!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *