Рівень свідомості нації

Нещодавно на базі Ялтушківської школи І-ІІІ ступенів Барського району проходила науково-практична конференція на тему: «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» для керівників закладів загальної середньої району.

Організація інклюзивного навчання досить актуальне питання сьогодення, адже кожна школа за своєю філософією повинна стати інклюзивною. Одними з перших в районі розпочали впроваджувати інклюзивні цінності Ялтушківська та Войнашівська школи, які успішно презентували напрацьований практичний досвід роботи з особливими дітьми. Педагогами школи були представлені також майстер-класи занять з дітьми з Синдромом Дауна та порушеннями ОРА.

Важливою умовою соціалізації особливх дітей є залучення їх у позакласну роботу, що вдало показав колектив Ялтушківської школи, представивши інсценізацію казки «Ріпка» за участі дітей з особливими освітніми потребами.

Кожен мав можливість поділитись досвідом, думками, а також почути корисні поради. До роботи заходу була запрошена Тетяна Каменщук, директор Навчально-методичного центру психологічної служби Вінницької області, яка поділилась останніми новинами щодо охоплення дітей різними послугами.

One thought on “Рівень свідомості нації

  1. Колеги, дужЕ приємно, що наразі освітяни активно долучились до інклюзивних процесів, варто підтягнутися ОБ’ЄДНАНИМ територіальним громадам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *