Гендерна рівність та протидія торгівлі людьми

Працівники Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Людмила Адамчук та Вікторія Козачишина 22 березня 2018 року для працівників психологічної служби системи освіти області провели засідання міжрайонного методичного центру «Генеза» та інтервізійної групи фахівців.

Практичні психологи та соціальні педагоги Оратівського району представляли учасникам свій досвід на тему «Проведення просвітницько-профілактичної роботи з питань формування гендерної рівності та подолання гендерних стереотипів. Профілактика протидії торгівлі людьми в навчальних закладах».

Катерина Руденко, методист з психологічної служби району, презентувала досягнення фахівців служби з даного питання та ефективність роботи у здійсненні освітньої, виховної роботи, спрямованої на всебічного індивідуального розвитку вихованців, учнів, збереження їх повноцінного психічного здоров’я.

Практичний психолог ЗДО «Сонечко» смт. Оратів Леся Кучерук поділилась досвідом, як розробляє та впроваджує розвивальні, корекційні програми освітньої діяльності з урахуванням індивідуальних та гендерних особливостей вихованців та презентувала перегляд відео-заняття на тему «У країні хлопчиків та дівчаток» з подальшим обговоренням фахівцями.

Соціальний педагог ЗОШ І-ІІІ ст. с. Чагів Тетяна Уманська провела з учасниками практичну вправу «Підліток іде працювати…», спрямовану на профілактику торгівлі людьми, розуміння важливості поєднання спільних зусиль сім’ї і школи, спрямованих на формування в дитини особистої гідності, самоповаги, активної життєвої позиції, на розвиток навичок відповідальної, безпечної поведінки.

Людмила Адамчук за допомогою проведеної вправи «Гендерний аналіз праці – фотографія дня» показала, де і як виявляються гендерні відмінності оплачуваної та неоплачуваної праці, формуються позитивні наслідки для всієї родини гендерно справедливого розподілу сімейних обов’язків на відміну від гендерних стереотипів та як забезпечуються рівні права і можливості для жінок і чоловіків.

Також фахівці з Погребищенського, Липовецького, Козятинського, Томашпільського, Хмільницького, Чернівецького, Оратівського районів та м. Могилів-Подільського та м. Козятина мали змогу обговорити та обмінятися досвідом, прийнявши участь у засіданні інтервізійної групи на тему «Участь працівників психологічної служби у проведенні інформаційно-просвітницьких заходів з учасниками освітнього процесу з питань запобігання та протидії домашньому насильству, у тому числі стосовно дітей та за участю дітей».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *