Емоційна компетентність

Розуміння переважаючого впливу емоційної сфери на життєдіяльність людей спонукає фахівців до розвитку емоційної компетентності у кожного з нас. На сучасному етапі психологи вчать розпізнавати власні емоції та інших людей, використовувати емоції для підвищення ефективності розумової діяльності.

Так, 25 травня молоді психологи пройшли тренінг з розвитку вмінь аналізу власних емоцій та їх впливу на навколишнє оточення. Тренінг був спрямований на формування конструктивного ставлення до помилок та розвиток здатності до прийняття раціональних рішень. В процесі роботи учасники розвивали власну емоційну компетентність шляхом навчання, тренування та набували нового досвіду спілкування з колегами.

«На емоційну компетентність суттєво впливає життєва позиція, а саме уявлення людини про себе, спосіб бачення світу та свого місця у ньому. Зміна життєвої позиції може сприяти конструктивним особистісним змінам: збереженню рівноваги, формуванню внутрішньої свободи, самоповаги, впевненості тощо. Наші емоції знаходять своє відображення в тілесних реакціях та тілесних паттернах, зокрема, в диханні, рухах, жестах, виразі обличчя, інтонації голосу та швидкості мовлення. Цінністю роботи в тренінговій групі є поетапність формування навичок позитивної міжособистісної взаємодії і наступності у самопізнанні та самовдосконаленні кожного учасника групи» – розповіла організатор заходу директор обласного Центру психології Тетяна Каменщук.

Тренінгова програма містила цікаві практичні вправи та самодіагностику через використання техніки підбору кольору та зафарбовування базових емоцій.

У підсумку учасники продемонстрували свої пошукові та творчі здібності, а також позитивними відгуками оцінили практичну складову заходу.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *