Впровадження програми “Безпечний простір – Емоційна та професійна підтримка вчителів»

В грудні 2022 р. Навчально-методичним центром психологічної служби системи освіти Вінницької області розпочато проведення тренінгів «Емоційна та професійна підтримка вчителів» за програмою «Безпечний простір», що впроваджується Державною службою якості освіти України спільно з Міністерством освіти та науки України та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) за підтримки Австрійської агенції з питань міжнародної мобільності та співпраці в галузі освіти (OeAD) в рамках програми «Safe space – Невідкладної психосоціальної підтримки учнів та шкільних вчителів».

Навчальний курс складається з 8-годинного тренінгу (2 дні по 4 години) та 2 супервізій (методичних зустрічей).

Завданням проєкту є надання знань щодо зміцнення стійкості учнів та посилення їхньої особистої спроможності долання стресу.

Надважливим питанням програми є всебічна підтримка педагогів під час роботи з дітьми, а особливо психосоціальна. Проєкт «Safe space» навчає педагогічних працівників розпізнанню різних психологічних станів учнів, враховуванню власних потреб та потреб учнів, створенню емоційно безпечних класів та за потреби, врахуванню системи перенаправлення до спеціаліста.

В рамках тренінгу, тренером – Анастасією Володимирівною Нагібіною, практичним психологом Центру, розглянуто правила взаємодії в класі й формування довіри в аспекті створення безпечного освітнього простору; особливості  психологічного стресу і психологічної травми; базове ставлення педагога до дитини, яка пережила психологічну травму; роль гри у навчальному процесі, як фактор стресостійкості; властивості резільєнтності/стресостійкості; важливість підтримки соціальних контактів та ресурсних каналів особистості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *