Сприяємо розвитку

Сприяємо розвитку партнерських стосунків між фахівцями та батьками

Саме у такому контексті 13 листопада відбулася чергова навчальна зустріч практичних психологів, які працюють в інклюзивних групах закладів освіти. Фахівці обласного Центру презентували навчальні матеріали, які допомагатимуть практикам у налагодженні партнерських стосунків з родинами та сприятимуть оптимальному навчанню батьків як дорослих, що навчаються.

Під час семінару було розглянуто індивідуальні стилі навчання дорослих та дітей, акцентовано увагу на сприйнятті батьків як дорослих учнів. Практичні вправи були спрямовані на підсилення мотивації батьків до саморозвитку, ініціативи у формуванні батьківських груп та організації ефективного самонавчання із використання активних методів.
Учасники достатньо активно приймали участь в обговоренні теоретичного матеріалу, шляхом мозкового штурму напрацьовували практичний матеріал за темою. В групі панувала позитивна атмосфера та гарний настрій. Тренерам вдалося активізувати комунікативні навички між учасниками групи шляхом застосування ресурсних вправ та активного обміну професійною інформацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *